Reddingsbrigade Nederland

Zomers weekend, veel werk!

8 juli 2013 - In het afgelopen weekend heeft de reddingsbrigade het, vanwege het zomerse weer, voor het eerst dit jaar erg druk gehad. In totaal verleende zij 738 keer hulp waarvan 544 keer eerste hulp. 27 Baders en zwemmers en 28 opvarenden die in de problemen waren geraakt werden geholpen en 139 kinderen werden weer met hun ouders herenigd. Maar liefst 17 personen werden gered uit een levensbedreigende situatie.

In Westenschouwen redde de reddingsbrigade zaterdag een zwemmer uit het water die was afgedreven op een luchtbed en vermoeid raakte toen hij terug naar de kant probeerde zwemmen. De reddingsbrigade in Bloemendaal moest voornamelijk op vrijdag diverse keren in actie komen voor personen die vermoedelijk in aanraking waren geweest met drugs. In Ouddorp verleende de reddingsbrigade hulp aan 9 kitesurfers.

In Zoetermeer kon de politie, dankzij de signalering van de reddingsbrigade een bende tasjesdieven aanhouden. Eén van de dieven droeg blauw gips om zijn arm en was daardoor extra gemakkelijk te herkennen.

De komende dagen houdt het mooie zomerse weer nog aan. Voor wie deze week van het mooie weer en het water wil genieten heeft de Reddingsbrigade nog een aantal praktische tips.

Klik hier voor tips van de Reddingsbrigade om veilig van het water te genieten.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld