Reddingsbrigade Nederland

Nieuwe poster Reddingsbrigade Nederland met levensbelangrijke tips

In de zomermaanden is de kans op verdrinking groot. Reddingsbrigade Nederland produceerde daarom in samenwerking met de Royal Life Saving Society (RLSS) UK de nieuwe poster 'Waterveiligheid - Zomer' met levensbelangrijke tips. Deze is nu ook beschikbaar in het Duits, Arabisch en Pools.

Waterveiligheid - flyers
Elk jaar verdrinken er mensen omdat ze onvoldoende hun eigen veiligheid in acht namen of omdat anderen hen niet goed in het oog hielden. Reddingsbrigade Nederland stelt zich daarom ten doel om tips en adviezen te geven. Met als basis een sterke missie en visie.
 
Verdrinkingsdood
Reddingsbrigade Nederland spant zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in Nederland. Bij die missie hoort de visie van Reddingsbrigade Nederland dat alle Nederlanders veilig van water moeten kunnen genieten. Als enige reddingsorganisatie die in heel Nederland acief is, wordt mensen geleerd te zwemmen en zichzelf en anderen te redden.
 
Om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken, benadrukt Reddingsbrigade Nederland - evenals RLSS UK - hoe belangrijk het is om de navolgende tips ter harte te nemen:
 
* Zoek de reddingsbrigade!
=> Als je een plekje zoekt om af te koelen, kijk dan eerst waar de lifeguards van de reddingsbrigade toezicht houden en ga daar het water in.
 
* Wees voorbereid op koud water!
=> Een meer of de zee is vaak veel kouder dan je denkt. Koud water kan je in levensgevaarlijke problemen brengen.
 
* Ga niet te ver!
=> Zwem altijd langs de kust, dan zwem je nooit te ver van het strand af.
 
* Wees voorbereid op stroming!
=> Stroming in water kan heel sterk zijn. Zit je in een stroming; blijf kalm, zwem met de stroming mee en roep om hulp! Zwem er niet tegenin; je put jezelf alleen maar uit.
 
* Ga nooit alleen!
=> Ga samen zwemmen, dan is er altijd iemand om je te helpen als er iets misgaat.
 
Poster Waterveiligheid Zomer - Pools (download)

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld