Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland bespreekt visie en missie tijdens bijeenkomsten

Het bestuur van Reddingsbrigade Nederland gaat met brigades in gesprek om het antwoord te vinden op intrigerende vragen. Wat betekent ‘de Reddingsbrigade’? Wat zijn onze doelstellingen en hoe behalen we die? Hiervoor staan zes bijeenkomsten, verspreid over het land, op de agenda.

bondsbestuurDe bijeenkomsten gaan iedereen aan die zich betrokken voelt bij zijn of haar brigade; als bestuurslid, als official, als instructeur, als varend of zwemmend lid. Deze worden gehouden in IJsselstein (woensdag 24 oktober), Zandvoort (woensdag 31 oktober), Venlo (dinsdag 6 november), Zevenbergen (donderdag 8 november), Deventer (dinsdag 13 november) en Assen (donderdag 15 november). Onder het motto 'De Reddingsbrigade; dat zijn wij!' wordt de deelnemers gevraagd vooral mee te denken en meer te praten.

Antwoorden
Op alle zes locaties zijn leden van de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing, bondsbestuursleden, de algemeen directeur en medewerkers van het Landelijk Bureau present. Wat is de positie van reddingsbrigades in deze snel veranderende wereld? Doen we nog hetzelfde als honderd jaar geleden of bewegen we mee? Samen wordt gewerkt aan het formuleren van antwoorden op deze vragen via zogenaamde co-creatiesessies. Daarbij wordt actief van gedachten gewisseld en hebben alle deelnemers invloed op proces en resultaat. De leiding is in handen van Berend Rubingh, auteur van vele boeken over het management van bonden én verenigingen.

Toekomst
Bij de algemene vergadering (AV) van 2017 gaf het bondsbestuur het startschot voor een discussie over de toekomst van Reddingsbrigade Nederland. Waar gaan we heen in de tweede eeuw van ons bestaan? Als eerste stappen in die richting is de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing ingericht en is bij de AV van 2018 het 'Huishoudelijk Reglement' opgeschoond. Dit jaar zetten we weer een grote stap door twee kernvragen centraal te stellen. Wat is onze visie op de veranderende wereld? Wat is in die wereld onze missie? Het doel is om bij de AV van 2019 die visie en missie samen vast te stellen. In het jaar daarop vertalen we die visie en missie in het 'Meerjarenbeleidsplan 2020-2025' en in een nieuw bestuurlijk model. Bij de AV van 2020 is Reddingsbrigade Nederland dan 'future proof'.

Wie ook wil meedenken en meepraten over de toekomst van de reddingsbrigades vult het aanmeldingsformulier in.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld