Reddingsbrigade Nederland

Burgemeester bezoekt jarige Reddingsbrigade De Streek

Burgemeester Ronald Wortelboer bracht zaterdag 28 april met groot enthousiasme een bezoek aan Reddingsbrigade De Streek. Die viert dit jaar haar 45-jarig bestaan.

Het kwam als een verrassing dat de burgemeester zijn zwemspullen bij zich had en met de jongste leden een les zwemmend redden meedeed. Juist door een goede zwemtraining ontwikkelen de leden zich tot echte lifeguards.

Oprichting

Bij de oprichting in 1973 was een van de doelstellingen om op een leuke en leerzame manier, niet-wedstrijdgericht, met zwemmen bezig te zijn. In onze waterrijke omgeving verdronken er in die tijd elk jaar wel kinderen. Om daar verandering in te brengen, richtte Tiny Gorter Reddingsbrigade De Streek op. Met steun van de toenmalige gemeente Hoogkarspel en de hulp van een badmeester van het pasgebouwde zwembad De Kloet.

Reddingsboot

De vereniging groeide snel en heeft sinds een paar jaar een prachtig clubgebouw, waar theorielessen en presentaties worden gegeven. Ook is het een voorziening om de boten te stallen. Naast het zwemmen zijn de opleidingen uitgebreid met varend redden. Inmiddels maken eenheden van de reddingsbrigade onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot. Door de kwaliteit van de opleiding en de inzetbaarheid en omvang van het team is onlangs een hypermoderne snelle reddingsboot aan De Streek gegund. Met dit varend materieel maakte Wortelboer eveneens kennis. Na het zwemmen trok hij een overlevingspak aan om onderdeel uit te maken van een demonstratietraining. Die had plaats in de vorm van een zoekopdracht met twee boten en rescueboards.

Het was voor beide kanten een bijzondere en sportieve ontmoeting, waarbij vooral de vriendschappelijke band tussen de 135 leden en de professionaliteit van de trainingen de burgemeester aangenaam verrasten.

Het negende lustrum van de vereniging wordt aan het einde van het zwemseizoen afgesloten met een weekendje weg met alle leden.

***************************************************************************************************************

Reddingsbrigade De Streek
(Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Stede Broec)
Aangesloten bij: Reddingsbrigade Nederland (KNBRD)
Opgericht: 1 mei 1973
Trainingslocaties: zwembad De Kloet, polder Het Grootslag, Streekbos, Markermeer
Clubgebouw: De Bink, Wijzend 74a, Grootebroek
Voorzitter: Bob Koelman
Aantal leden: 135
Jongste lid: 6 jaar
Toelatingseisen: 5 jaar, zwemdiploma B
Opleidingen: Junior Redder, Zwemmend Redder, Life Saver, Lifeguard, Hogere Bondsdiploma’s
Aanverwante opleidingen: Vaarbewijs 1 en 2, Marifoon

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld