Reddingsbrigade Nederland

SAR Katwijk informatief en spectaculair

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert weer SAR Katwijk, het International Search And Rescue Event. Dat wordt zaterdag 14 juli gehouden.

Dit toonaangevende, jaarlijks terugkerende reddingsevenement is het hoogtepunt van het jaar voor de vrijwilligers van de KRB. Maandenlang werken ze samen om SAR Katwijk tot een groot succes te maken. Met een bomvol programma tussen 10.00 en 16.00 uur - activiteiten ter land, ter zee en in de lucht (voor de kust) - hoeven bezoekers zich volgens de organisatie geen moment te vervelen.

Voorlichting en samenwerking 

SAR Katwijk vindt plaats op het strand en op de boulevard, nabij de vuurtoren. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het toegestroomde publiek een informatieve en spectaculaire dag. Iedereen kan iets leren over wat het reddingswerk in Katwijk en in de rest van Nederland inhoudt. Er wordt onder meer voorlichting over de gevaren van de zee gegeven. Maar er is voor jong en oud ook veel te zien, zoals bij de uitgebreide ‘static show’.

Voor SAR Katwijk bestaat een samenwerking met andere hulpverleningsinstanties, waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de kustwacht. Die maken duidelijk wat hun werkzaamheden op het gebied van reddingswerk zijn. Jaarlijks trekt het evenement enkele duizenden bezoekers.

Meer informatie staat op www.sarkatwijk.nl en www.krb.nl.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld