Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigades varen route Dolfijn voor KinderBeestFeest

De poorten van dierentuin Artis gaan open voor het jaarlijkse KinderBeestFeest. Het evenement van vrijdag 1 juni is uitsluitend voor genodigden; zo’n 1250 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen én hun ouders, broertjes en zusjes. De Amsterdamse Reddingsbrigade organiseert hiervoor de route Dolfijn, die over het water gaat.

Het gaat om de negentiende editie van het KinderBeestFeest. De Amsterdamse Reddingsbrigade verzorgt voor de zevende keer de route Dolfijn. Maar er doen veel meer reddingsbrigades mee: Zandvoort, Bloemendaal, Heerhugowaard, Wijk aan Zee, Castricum, Den Haag, Wierden, Emmeloord, Bergen, Hellevoetsluis, ’s-Gravenzande, Leeuwarden, Rotterdam, Haarlem, Zoetermeer, Amstelveen, Uithoorn, Stede Broec, Apeldoorn, Deventer, Lelystad, IJmuiden, Bergen op Zoom. Daarnaast zijn KNRM-reddingstation Marken, Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE), Brandweer Gooi en Vechtstreek, Politie Amsterdam en Waternet betrokken. Dat levert in totaal 41 boten op. ,,Gezamenlijk zullen wij ruim 400 gasten vanaf het marineterrein naar Artis vervoeren over het water'', bericht voorzitter Walter Weg van de Amsterdamse Reddingsbrigade.

Spektakel

De selectie van de exclusieve gasten wordt gedaan door instellingen en ziekenhuizen in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland. Het vervoer van de kinderen is een spektakel; via zeker zestien routes rijden colonnes van ambulances, brandweerwagens, voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en touringcars onder politiebegeleiding naar Amsterdam. Langs de kant van de weg wordt steevast druk gezwaaid door enthousiaste mensen. Via informatiebronnen als posters, flyers, social media en AT5 luidt het motto: 'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant.'

De 5000 gasten worden om 17.30 uur in Artis warm onthaald door honderden vrijwilligers. Ze worden volgens Weg 'via de rode loper ondergedompeld in een uniek festijn'. ,,Met meer dan 55 activiteiten valt er op elke hoek, bij elk dierenverblijf wel wat te beleven. Dankzij de inzet van 1500 vrijwilligers en de bijdrage van vele partners hopen we, dat de negentiende editie van het KinderBeestFeest een onbezorgde en onvergetelijke avond wordt voor velen. Wij hebben er enorm veel zin in!''

Wie het verloop wil volgen kan dat doen op de Facebook- of Twitter-pagina van de Amsterdamse Reddingsbrigade. Daarop worden regelmatig berichten en foto's gezet.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld