Reddingsbrigade Nederland

De Berkelduikers verzorgt activiteit met binnenhalen pseudodrenkelingen

Een activiteit van Reddingsbrigade De Berkelduikers uit Lochem maakte onderdeel uit van het programma van het Berkelfestival. Dat meerdaags evenement had van 24 tot en met 26 augustus plaats op en langs De Berkel, specifiek het stuk vanaf de Duitse grens tot aan Zutphen, waar deze rivier in de IJssel uitmondt.

Lochem - collagePassanten die met een hulp- en/of reddingsmiddel een pseudodrenkeling naar de kant halen. Die activiteit werd bedacht door Reddingsbrigade De Berkelduikers en bij de organisatie van het Berkelfestival aangemeld. Vervolgens waren vergunningen van de gemeente Lochem en Waterschap Rijn en IJssel nodig. Het totaalplaatje hiervoor kwam rond.

Leerzaam
,,Door de droge zomer was De Berkel behoorlijk gezakt'', bericht Marian Bannink, woordvoerder voor de afdeling Zwemmen redden. ,,Het water was wel goed, bleek na controle door het waterschap. De diepte was ongeveer 120 centimeter; min of meer op peil gehouden door het overpompen van water uit het Twentekanaal. Die vrijdag begon het weer - na de lange warme zomer - om te slaan. Er kwamen wat bezoekers langs. Op zaterdag was het een stuk kouder, met veel stortbuien en een onweersbui. Toch waren er redelijk wat passanten. De zondag was een mooie dag, met meer passanten. Voor onze leden was het een leerzaam weekend, om in open water te zijn. Elke dag deden zes tot acht leden mee. Wij hadden meer bezoekers verwacht, maar er is zichtbaar genoten van deze activiteit, waaraan actief kon worden meegedaan. Het was daardoor voor onze brigade toch redelijk geslaagd.''

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld