Reddingsbrigade Nederland

Noordwijkse Reddingsbrigade verzorgt reddingsdemonstraties op Open Dag

De Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) informeerde en vermaakte zaterdag 14 juli het publiek tijdens de NRB Open Dag 2018. Hoogtepunt van het programma waren de reddingsdemonstraties.

NRB Open Dag 2018
De NRB wist zich tijdens de Vroege Vogelrit al verzekerd van fraaie weersomstandigheden. Deze ging om 6.30 uur van start en was exclusief voor donateurs. ,,Om ze op die manier in het zonnetje te zetten'', bericht Mark van Egmond, bestuurslid Promotie. ,,Met één van onze hulpverleningsvoertuigen werd men van het clubgebouw naar reddingspost 3 gebracht; 13 kilometer strand en bewakingsgebied.'' Onderweg kregen de deelnemers achtergrondinformatie over de NRB.

Lifeguard Xperience
Alle andere bezoekers, jong en oud, waren van 10.00 tot 17.00 uur welkom bij reddingspost 1. Zij konden nabij de vuurtoren de Lifeguard Xperience beleven. Op het programma stond onder meer een markt, waar informatie in te winnen was over het Zwem-ABC, lifeguard worden en zwemmend redden. Onderdelen van het reddingswerk worden ook in sportvorm beoefend. Naar de aspecten van de lifesavingsport viel eveneens te informeren. Actieve deelname was mogelijk bij clinics met beachflags, workshops muizwemmen en de Kinder-Catwalk (inclusief fotoshoot). Kleurplaten, leren knopen en een stormbaan van 17 meter; dit alles ontbrak evenmin.
 
Om 13.00 uur werd het startsein gegeven voor de reddingsdemonstraties op het strand en in de zee. Die voerden de leden van de NRB op spectaculaire wijze uit. Via grote speakers kwam de uitleg over wat er allemaal te doen was en het moment van uitvoeren. ,,Overigens was alle radiocommunicatie direct mee te luisteren dankzij die speakers, waardoor het publiek het gevoel had er direct bij betrokken te zijn.''
 
De NRB telde verspreid over de dag in totaal zo'n duizend bezoekers. ,,Super geslaagd en voor herhaling vatbaar'', luidt de conclusie. Meer informatie staat op de website van de NRB.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld