Reddingsbrigade Nederland

De Berkelduikers organiseert Red Jezelf Circuit voor kinderen in Leussinkbad

De afdeling Zwemmend redden van De Berkelduikers in Lochem organiseerde het Red Jezelf Circuit in het Larense Leussinkbad. Daarvoor ontving de reddingsbrigade woensdag 5 september 22 kinderen. Alle deelnemers gingen gekleed in een lange broek en een T-shirt.

Red Jezelf Circuit(Foto's: Ada Ritzer - AIMfoto)
 
,,Het Leussinkbad had ons gevraagd, omdat er in juli opnames door de NPO of NOS zijn gemaakt voor een item over het nut van blijven zwemmen door kinderen'', bericht Marian Bannink van de afdeling Zwemmend redden. ,,Ook Reddingsbrigade Nederland heeft de hele zomer veel aandacht besteed aan het belang ervan. De kinderen hebben hier erg van genoten.''
 
Opdrachten
Alle deelnemers startten bij het Red Jezelf Circuit vanaf de brug en zwommen in de breedte, in koppels van twee. Het ging om acht onderdelen: 1. In het water zakken met het gezicht naar de brug en proberen geen spetters te maken, omdraaien en naar de overkant zwemmen, daar eruit klimmen; 2. Vervoeren met de rescue tube, aan de overkant wisselen; 3. Met plastic zak in het water springen en er tien tellen mee drijven door je klein te maken, zak op de kant leggen, in borstcrawl naar de overkant zwemmen, daar eruit klimmen; 4. Met een aanloop het water inspringen en proberen het hoofd boven water te houden, een paar slagen zwemmen en de pop opduiken (twee pogingen), met een vuist boven water komen, de pop loslaten en doorzwemmen naar de overkant, daar eruit klimmen; 5. In het water duiken en zover mogelijk onder water zwemmen, dan eruit klimmen; 6. Rechtstandige sprong, een paar slagen zwemmen, vijf tellen op de buik drijven, een paar slagen op de rug, vijf tellen op de rug drijven. 7. Van de glijbaan af (als dit mag met kleding aan) en opnieuw beginnen (bij veel tijd over het Red Jezelf Circuit eventueel een derde keer); 8. Bommetje en kleding in het water uitdoen, of dit proberen al watertrappelend, met alle kinderen tegelijk. Als de glijbaan bij 7 niet mag, dan doen na 8 of overslaan.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld