Reddingsbrigade Nederland

Amsterdamse Reddingsbrigade dankt vrijwilligers KinderBeestFeest

Walter Weg, voorzitter van de Amsterdamse Reddingsbrigade, wil alle vrijwilligers bedanken die zich voor de negentiende editie van het KinderBeestFeest hebben ingezet. Dat jaarlijkse evenement werd vrijdag 1 juni gehouden nabij en in de Amsterdamse dierentuin Artis.

Het KinderBeestFeest zelf is uitsluitend voor genodigden; zo’n 1250 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen én hun ouders, broertjes en zusjes. De selectie van de gasten wordt gemaakt door instellingen en ziekenhuizen in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland. Maar het vervoer van de kinderen is een spektakel dat door veel toeschouwers wordt bekeken én gehoord. Via zeker zestien routes rijden colonnes van ambulances, brandweerwagens, voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en touringcars onder politiebegeleiding naar en door Amsterdam. Daarbij zijn optische- en geluidssignalen toegestaan.

Reddingsbrigades
De Amsterdamse Reddingsbrigade organiseerde voor de zevende keer de route Dolfijn, die over het water gaat. Daarvoor zette ook een groot aantal andere reddingsbrigades zich in: Zandvoort, Bloemendaal, Heerhugowaard, Wijk aan Zee, Castricum, Den Haag, Wierden, Emmeloord, Bergen, Hellevoetsluis, ’s-Gravenzande, Leeuwarden, Rotterdam, Haarlem, Zoetermeer, Amstelveen, Uithoorn, Stede Broec, Apeldoorn, Deventer, Lelystad, IJmuiden, Bergen op Zoom. Daarnaast waren KNRM-reddingstation Marken, Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE), Brandweer Gooi en Vechtstreek, Politie Amsterdam en Waternet betrokken. Het leverde 41 boten op.

Directeur
Weg, coördinator vervoer water, was vanaf 12.00 uur in touw op Marineterrein Amsterdam om een centraal onderkomen op te bouwen en ervoor te zorgen dat alle partners konden worden onthaald. Minder dan twee uur later kwamen de eerste boten aan. ,,Met behulp van twee kranen zijn alle boten vakkundig door de mannen van de brandweer te water gehesen'', aldus de voozitter, die kort na 16.00 uur dit onderdeel officieel opende. Bij dat moment was Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, present om een woordje richting vrijwilligers te spreken. Het stokje werd overgenomen door locatiecoördinator Jos Magdelyns voor een briefing.

Entrepotdok
Gezamenlijk werden ruim 400 gasten vanaf Marineterrein Amsterdam richting Artis vervoerd. Het publiek op de kade van het Entrepotdok zag hoe de boten aan weerszijden van de Nijlpaardenbrug aankwamen en aanmeerden. Op het dierentuinterrein werden in totaal 5000 gasten onthaald door honderden vrijwilligers. Ze gingen over de rode loper en beleefden een uniek festijn, met zo'n 55 activiteiten.

Weersomstandigheden
Was de start zonovergoten, de weersomstandigheden dreigden te veranderen. ,,We hadden eerst best redelijk mooi weer'', aldus Weg. ,,Na constant de buienradar in de gaten houden, werd onze angst waarheid; er kwam regen aan. Tijdens de pauze werd er druk door onze nautische veiligheidscoördinator Kees Buis overlegd met de organisatie van het KinderBeestFeest om te beslissen hoe we de terugreis gingen aanpakken. Besloten werd om mensen zelf te laten kiezen; of met de boot of met een bus, die geregeld was uit een andere route.'' Maar de weergoden bleven het KinderBeestFeest gunstig gezind. ,,We hebben met z'n allen geweldig genoten van de kinderen. Daar doen we het voor!''

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld