Reddingsbrigade Nederland

Lokale reddingsbrigades

De Berkelduikers organiseert Red Jezelf Circuit voor kinderen in Leussinkbad

De afdeling Zwemmend redden van De Berkelduikers in Lochem organiseerde het Red Jezelf Circuit in het Larense Leussinkbad. Daarvoor ontving de reddingsbrigade woensdag 5 september 22 kinderen. Alle deelnemers gingen gekleed in een lange broek en een T-shirt.

De Berkelduikers verzorgt activiteit met binnenhalen pseudodrenkelingen

Een activiteit van Reddingsbrigade De Berkelduikers uit Lochem maakte onderdeel uit van het programma van het Berkelfestival. Dat meerdaags evenement had van 24 tot en met 26 augustus plaats op en langs De Berkel, specifiek het stuk vanaf de Duitse grens tot aan Zutphen, waar deze rivier in de IJssel uitmondt.

Overdracht Roodnat-vlet aan Reddingsbrigade Wageningen

De overdracht van een Roodnat-vlet aan reddingsbrigade Wageningse Watervrienden had woensdag 1 augustus plaats bij het Service Center van het Landelijk Bureau in IJmuiden.

Reddingsbrigades leiden zwemparcours verhitte IRONMAN in goede banen

Veertien reddingsboten, dertig lifeguards (op bruggen en op de kant), vijftien kayaks en vier duikers. Dit alles werd zondag 5 augustus ingezet om de IRONMAN 2018 in goede banen te leiden. Teamleider Miel Claessens van de Maastrichtse Reddingsbrigade schreef een persoonlijke terugblik op het sportevenement.

Reddingsbrigade Petten en KNRM Petten stevenen af op gezamenlijke huisvesting

Gezamenlijke huisvesting met gemeenschappelijke benutting van ruimten voor instructie en materieelopslag. Afstemming van het operationeel optreden; 'search and rescue' (SAR) op zee en strandbewaking. Gezamenlijk onderzoek naar terreinen waarop nauwer kan worden samengewerkt. Dat zijn de drie uitgangspunten van een nieuwe intentieverklaring in de gemeente Schagen. Die werd dinsdag 31 juli ondertekend door voorzitter Jan Maarten Kaan van Reddingsbrigade Petten, commissielid Martine Vader van KNRM-reddingstation Petten en burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen.

Noordwijkse Reddingsbrigade verzorgt reddingsdemonstraties op Open Dag

De Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) informeerde en vermaakte zaterdag 14 juli het publiek tijdens de NRB Open Dag 2018. Hoogtepunt van het programma waren de reddingsdemonstraties.

Jubileumreceptie vol herinneringen bij 100-jarige Leidse Reddingsbrigade

De Leidse Reddingsbrigade (LRB) bereikte op 5 juli 2018 een mijlpaal. Op die datum was het precies honderd jaar geleden dat de oprichting plaatshad, met als doel: het voorkomen van verdrinkingsongevallen. Verspreid over het jubileumjaar vinden festiviteiten voor leden, andere betrokken vrijwilligers en partners plaats. De jubileumreceptie werd zaterdag 7 juli gehouden in en bij clubgebouw De Klos.

Koninklijke onderscheiding op receptie jubilerende ReddingsBrigade Weert

Henk de Koning uit Weert vernam bij de viering van het 60-jarig bestaan van ReddingsBrigade Weert (RBW) dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jos Heijmans gaf zaterdag 30 juni eerst een toespraak richting bestuur en leden, waarna hij zich tot deze decorandus wendde.

Doop Tinn-Silver tijdens open dag Reddingsbrigade Naarden

De jubilerende Reddingsbrigade Naarden nam een Tinn-Silver in gebruik. Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigde zaterdag 30 juni in de Jachthaven de sleutels ervan symbolisch aan de jeugdleden; de lifeguards van de toekomst. Deze nieuwe reddingsboot maakt onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot (NRV).

Sponsorcheque Albert Heijn voor Heemsteedse Reddingsbrigade

Een cheque ter waarde van 781,12 euro voor de Heemsteedse Reddingsbrigade (HRB). Daartoe leidde de sponsoractie van Albert Heijn Muiderbos in de Hoofddorpse wijk Overbos. Plaatselijke leden namen het initiatief om daaraan deel te nemen.

ReddingsBrigade Weert 60 jaar

ReddingsBrigade Weert viert in 2018 het 60-jarig bestaan. Voor de receptie ter ere van het jubileum zijn alle (oud-)leden uitgenodigd. Deze wordt zaterdag 30 juni van 16.00 tot 18.00 uur gehouden in de zaal van De Schuttershoeve in Weert/Altweerterheide (Grotesteeg 10).

Amsterdamse Reddingsbrigade dankt vrijwilligers KinderBeestFeest

Walter Weg, voorzitter van de Amsterdamse Reddingsbrigade, wil alle vrijwilligers bedanken die zich voor de negentiende editie van het KinderBeestFeest hebben ingezet. Dat jaarlijkse evenement werd vrijdag 1 juni gehouden nabij en in de Amsterdamse dierentuin Artis.

Reddingsbrigades varen route Dolfijn voor KinderBeestFeest

De poorten van dierentuin Artis gaan open voor het jaarlijkse KinderBeestFeest. Het evenement van vrijdag 1 juni is uitsluitend voor genodigden; zo’n 1250 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen én hun ouders, broertjes en zusjes. De Amsterdamse Reddingsbrigade organiseert hiervoor de route Dolfijn, die over het water gaat.

SAR Katwijk informatief en spectaculair

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert weer SAR Katwijk, het International Search And Rescue Event. Dat wordt zaterdag 14 juli gehouden.

Heemsteedse Reddingsbrigade in race voor sponsorbedrag Albert Heijn

Hoofddorpse leden van de Heemsteedse Reddingsbrigade (HRB) namen het initiatief om deel te nemen aan een sponsoractie van Albert Heijn Muiderbos in de wijk Overbos. Zaterdag 19 mei hielden ze voor het filiaal in hun woonplaats promotionele activiteiten.

Burgemeester bezoekt jarige Reddingsbrigade De Streek

Burgemeester Ronald Wortelboer bracht zaterdag 28 april met groot enthousiasme een bezoek aan Reddingsbrigade De Streek. Die viert dit jaar haar 45-jarig bestaan.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld