Reddingsbrigade Nederland

Koninklijke felicitaties voor 100-jarige oud-directeur KNBRD Herman Vos

Herman Vos heeft de leeftijd van 100 jaar bereikt. De oud-directeur van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) kreeg dinsdag 24 juli bezoek van burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem. Hij overhandigde hem een felicitatiebrief van koning Willem-Alexander.

Herman Vos 100 jaar
(Foto: Henk van Ommeren)
 
Dit deel van de viering van deze extra bijzondere verjaardag had plaats in een van de woonzorglocaties van Kennemerhart. Daar werd stilgestaan bij onder meer zijn werkzaamheden voor de KNBRD en de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.
 
Carrière
Vos begon zijn carrière bij de bond op 1 september 1956 als algemeen assistent en ontwikkelde zich op het eerste bondsbureau in Haarlem tot manager en bestuurder. Toen hij in 1983 als directeur met pensioen ging, ontving hij een koninklijke onderscheiding. Ditmaal viel hem die eer te beurt in geschreven vorm. Zoon Rob Vos en dochter Kitty, beiden lid van de Zandvoortse Reddingsbrigade, waren bij deze gelegenheid present. Ook kleinkinderen hebben het reddingswerk in hun hart gesloten. Vos schreef na zijn pensionering het naslagwerk Een bond in de tijd. Dat verscheen in 1987 ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. In het (bestelbare) jubileumboek De redder in nood - 100 jaar Reddingsbrigade Nederland (auteurs Micha Peters en Jurryt van de Vooren) is een pagina aan hem gewijd.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld