Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade met kleurplaat en tips in VakantieDoeBoek Hoogvliet

Reddingsbrigade Nederland leverde bijdragen aan het populaire VakantieDoeBoek van Hoogvliet. In de 2018-editie van de jubilerende supermarktketen staan een kleurplaat, tips om te kunnen genieten aan het water en informatie over vlaggen, signalen en het 06-polsbandje.

VakantieDoeBoek Hoogvliet
Voor Hoogvliet is 2018 extra bijzonder; hierin wordt het 50-jarig bestaan gevierd. Het winkelend publiek haalt op allerlei wijzen voordeel uit het bereiken van deze mijlpaal. Ook in het VakantieDoeBoek is er volop aandacht voor. Die uitgave biedt kinderen weer veel plezier in de vorm van onder meer cijfertekeningen, woordzoekers, (voorlees)verhalen, strips, spellen, puzzels en knutselopties. Klanten krijgen het gratis bij besteding van minimaal 10 euro.

Madurodam
Op pagina's 32 en 33 van het VakantieDoeBoek staan de bijdragen van Reddingsbrigade Nederland. Met de kleurplaat maken kinderen kans op een van de vijf prijzen, bestaande uit twee toegangsbewijzen voor Madurodam in Den Haag. In deze beroemde miniatuurwereld zijn ook een strandpost en materieel van Reddingsbrigade Nederland te zien. De kleurplaat moet vóór zondag 9 september worden verzonden naar: Reddingsbrigade Nederland, Dokweg 149, 1976 CA IJmuiden (of: Antwoordnummer 526, 1970 WB IJmuiden). Het is eveneens mogelijk de kleurplaat te fotograferen of scannen en het bestand te verzenden naar communicatie@reddingsbrigade.nl.

Onder de kop 'Genieten aan het water?' geeft Reddinsgbrigade Nederland zeven tips.
1. Ga alleen zwemmen op plaatsen waar dat is toegestaan en waar toezicht door de Reddingsbrigade (lifeguards) wordt gehouden.
2. Kun je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën te water.
3. Ga niet alleen in het water spelen.
4. Gebruik bij aflandige wind (= wind die richting zee staat) geen drijvende voorwerpen.
5. Graaf op het strand geen diepe kuilen (vanwege instortings- en verstikkingsgevaar).
6. Smeer je voldoende in tegen verbranding.
7. Ben je gestoken door een kwal? Ga dan langs de post van de Reddingsbrigade of spoel de plek met (zee)water.

Daarnaast kunnen ouders en kinderen meer te weten komen over de vlaggen en signalen. In het VakantieDoeBoek staat een uitleg over de oranje windzak, de gele vlag, de rode vlag, de rood-gele vlaggen, de zwart-wit geblokte vlaggen, de vraagtekenvlag en de waarschuwingsborden.

06-polsbandje
06-polsbandje
Kinderen gaan graag op ontdekking; ook op het strand of bij de recreatieplas. Voor je het weet zijn ze uit je zicht verdwenen. Daarvoor ontwikkelde Reddingsbrigade Nederland het 06-polsbandje, waarop de naam van het kind en een 06-nummer van de ouder of verzorger kunnen worden geschreven. Een vermiste dochter of zoon is daardoor sneller met zijn ouder(s) of verzorger(s) te herenigen. Bij de meeste posten is een gratis 06-polsbandje van PAW Patrol af te halen, dat eenmalig kan worden gebruikt. Het herbruikbare 06-polsbandje is te bestellen in de webshop.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld