Reddingsbrigade Nederland

It giet oan voor Van der Weijden

De route van de Elfstedentocht is niet alleen afgelegd op de schaats, ook op de fiets, op skeelers, op een surfplank en in een kano. Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden probeert iets nieuws; hij doet het zwemmend. Lifeguards van reddingsbrigades begeleiden hem tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Jullie ook?

MvdW

'Dolfijnzak, hijskraan en extra dik pak: er komt wat kijken bij het zwemmen van de Elfstedentocht'. Dat kopte deVolkskrant naar aanleiding van een interview met Van der Weijden. Hij gaat in de periode van zaterdag 18 tot en met maandag 20 augustus voor zijn ultieme doel: de 11stedenzwemtocht. De olympisch kampioen wil zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Bij dit unieke evenement is veel ondersteuning nodig. Reddingsbrigades met interesse zijn welkom het aanmeldingsformulier te gebruiken om een boot aan te melden. Is wel een boot te leveren, maar niet de volledige bemanning? Geen probleem!

Van der Weijden zwom in de periode van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni een oefentocht van Amsterdam naar Leeuwarden. Lees hier hoe Reddingsbrigades De Streek (Grootebroek), Noptunus (Emmeloord) en Drachten de begeleiding beleefden.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld