Reddingsbrigade Nederland

Almeerse Reddings Brigade haakt aan bij project voor maatschappelijke diensttijd

Bij de Almeerse Reddings Brigade ging een initiatief in het kader van 'Reddingsbrigade: een ervaring voor het leven!', het project voor maatschappelijke diensttijd (MDT) van Reddingsbrigade Nederland, van start. Zondag 30 juni zetten veertien leden de schouders onder de cursus Rescueboarden of de cursus Waterscooter (schipper en zwemmer).

MDT AlmereDe Almeerse Reddings Brigade stemde het initiatief af met Sandra van Lohuizen, projectleider van 'Reddingsbrigade: een ervaring voor het leven!'. Zij gaf advies in de voorbereidingsfase, hielp daarin met het vinden van instructeurs en was in Almere ook zelf present om de deelnemers een toelichting te verschaffen. Het officiële startsein werd gegeven door brigadevoorzitter Patricia Werkman. De instructeurs verzorgden eerst een uitleg. Vervolgens begonnen vier leden aan de waterscootercursus en gingen er tien aan de gang met rescueboards. Dat gebeurde nabij de post Surfstrand, waarbij een Tinn-Silver als veiligheidsboot werd ingezet.
 
Terugpeddelen
,,In korte tijd hebben wij dit in onze brigade geïntroduceerd en jonge leden enthousiast gekregen om mee te doen'', geeft bestuurslid Diana Werkman-Koster aan. Zij zag dat het niet bepaald makkelijk was voor de cursisten. ,,Ja, gewoon peddelen lukt wel, maar de rest... Het op de plank trekken van een drenkeling was natuurlijk een onderdeel. Dat bracht ook hilariteit, want soms ga je samen om. Het is moeilijker dan je denkt. En dan nog met dubbele last terugpeddelen.'' Op het strand werd het steeds drukker met belangstellenden. ,,Wij hadden het bord 'Oefening Reddingsbrigade' neergezet, want het wemelde van de lifeguards in het geel en de cursisten in het rood, en wat waren die nou aan het doen? Op mooie gele planken; een fantastisch gezicht. Dat vonden de strandbezoekers blijkbaar ook. En het weer was super. Maar, lang in het water liggen, maakt koud. Dus een warm kopje soep ging er wel in.'' De conclusie: ,,Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij ook nog een instructeur in opleiding werd beooordeeld. Voor brigades die willen meedoen, is dit een aanrader. Leuk om op te starten én een leuke 'boost' om je leden extra lessen aan te bieden en vooral om nieuwe leden aan te trekken. Ik zeg: doen!''

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld