Reddingsbrigade Nederland

Voorlichtingscampagne in het Pools

Informatie over veilig zwemmen ten behoeve van de Poolse gemeenschap in Nederland

De ambassade van de Republiek Polen en Reddingsbrigade Nederland zijn in 2013 een voorlichtingscampagne onder de Poolse gemeenschap in Nederland gestart. Het doel is om tips om veilig te kunnen genieten van het water zo breed mogelijk bekend te maken onder deze doelgroep en zo te bevorderen dat er minder zwemongevallen plaatsvinden. 

Reddingsbrigade Nederland signaleert al enkele jaren een toename van het aantal zwemongevallen onder Poolse mensen in Nederland. Oorzaken van de meeste ongevallen zijn een (combinatie van een) beperkte zwemvaardigheid, zwemmen op plaatsen waar geen toezicht wordt gehouden, het gebruik van alcohol en overmoedigheid. De Poolse ambassade en Reddingsbrigade Nederland hebben de handen ineen geslagen en informatie in het Pools samengesteld over veilig zwemmen in Nederland. 

In de zomer van 2014 heeft de campagne een vervolg gekregen. De campagne wordt in de zomer van 2015 herhaald en uitgebreid. Vrijwilligers van de Poolse reddingsbrigade ORS  zijn van 19 t/m 21 juni 2015 in Nederland om de Poolse gemeenschap in hun eigen taal te kunnen voorlichten over waterveiligheid. Zij doen dat o.a. rond kerkdiensten, bij uitzendbureau's en in zogenaamde 'Polen-hotels'. 

Klik hieronder op de linkjes voor de uitgebreide zweminformatie en zwemtips: 

>>> Folder - Goed voorbereid naar het strand met  zweminformatie in het Pools /  Broszura PLinNL

>>> Folder - Goed voorbereid naar het strand met zweminformatie in het Nederlands 

>>> Persbericht over de campagne 2015 in het Nederlands

>>> Persbericht over de campagne 2015  in het Pools

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld